B2 First (FCE)

 “I am working in an international environment which requires me to continuously improve my English. After the exam I got the motivation to study more English and then decided to enrol in an MBA conducted in English. The certificate helped me to complete my enrolment procedures as a proof of my English level.”
   Phan Hoang Hoa
   Cambridge English First Certificate holder

  B2 First, познат още и като First Certificate in English (FCE - Първи сертификат по английски език) е най-важният от изпитите на Кеймбридж, защото цялата граматика и лексика в него, както и уменията за работа с всички секции на изпита на практика са включени в подготовката и са част от следващите изпити за сертификати на Кеймбридж – CAE и CPE. Това изпитно ниво включва всички основни езикови умения - четене в оригинал, работа с контекст и разбиране на голяма част от съдържанието, разбиране на говорима реч с нормално темпо и различни произношения, водене на лична и офис кореспонденция и писмено изразяване по множество теми, както и умения за свободно водене на разговор, включително и в офис среда.


Онлайн курсове за FCE.
 
Какво представлява FCE?
Тестът има 4 секции:
  1. Четене и ползване на английски език (7 части/52 въпроса, 75 минути) – показва, че можете да се справите с увереност с различни типове текстове – художествени, статии от вестници и списания;  удостоверява колко добре владеете английската граматика и лексика.
  2. Писане (2 части, 80 минути) – изисква да можете да изпълните различни писмени задачи - есета, доклади, писма и кратки истории и описания;
  3. Слушане (4 части/30 въпроса, 40 минути) – изисква да можете да проследявате и разбирате различни материали, като новинарски програми и ежедневни разговори;
  4. Разговор (интервю, провежда се с двама кандидати, 14 минути, 4 части) – тества Вашата способност да комуникирате ефективно в тет–а–тет ситуации.

Изпитът има два варианта – компютърен и на хартия.
  Изборът на вариант, подходящ за конкретния ученик, ще бъде направен заедно с преподавателя, като компютърният вариант е с по-добро качество на секцията за слушане и като цяло е по-добрият избор.
 
Взетият сертификат FCE се приема от някои университети в България и чужбина при подбора на кандидат-студентите.

Индивидуални курсове за FCE, София.

ПРОГРАМА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ПОДГОТОВКА ЗА FCE

Цели и методи на обучението:

- преговор на стара и овладяване на нова лексика и идиоми;

- основен и задълбочен преговор на граматиката, както и усвояване на характерни за теста специфични граматични конструкции;

- анализ и коментар на допусканите грешки;

- стратегии за справяне с изпитната ситуация;

- изграждане на умения за съобразяване с фактора време.

* * * * * *

Вижте повече за уроците по английски език >>

Вижте повече за нивата, изпитите и сертификатите по английски език >>

* * * * * *

Учебно време - всеки ден - 09.00 - 20.00 ч.

График - съобразно Вашите възможности и свободно време.

Уроците за подготовка за FCE се провеждат в учебните кабинети на школата или онлайн (дистанционно обучение).

* * * * * *

За актуални цени и допълнителна информация позвънете на ☎ 0888-616-911.

☎ Обаждане

Индивидуално обучение по английски език за подготовка за FCE в гр. София.